Ποικιλίες του κρασιού
- Ποικιλίες που καλλιεργούνται διεθνώς:
Κόκκινα κρασιά
- Barolo -
Ιταλία
- Beaujolais -
Γαλλία
- Bordeaux - Γαλλία
- Burgundy - Γαλλία
- Cabernet Sauvignon - Γαλλία,
Καλιφόρνια,
Αυστραλία,
Μολδαβία,
Ελλάδα
- Carmenere -
Χιλή
- Chianti - Ιταλία
- Merlot - Γαλλία, Καλιφόρνια,
Ουάσινγκτον, Χιλή, Ελλάδα
- Pinot Noir - Γαλλία, Καλιφόρνια,
Όρεγκον
- Rioja - Ισπανία
- Valpolicella - Ιταλία
- Zinfandel - Καλιφόρνια
|
Λευκά κρασιά
- Chardonnay - Γαλλία, Καλιφόρνια, Αυστραλία,
Ελλάδα
- Chablis - Γαλλία
- Frascati - Ιταλία
- Gewurztraminer - Γαλλία (Αλσατία),
Γερμανία,
Σλοβακία
- Liebfraumilch - Γερμανία
- Pinot Gris/Pinot Grigio - Γαλλία, Ιταλία, Όρεγκον
- Pouilly-Fuissé - Γαλλία
- Riesling - Γαλλία (Αλσατία), Γερμανία
- Sauvignon Blanc - Γαλλία, Καλιφόρνια,
Νέα Ζηλανδία, Ελλάδα
- Soave - Ιταλία
|
Αφρώδης οίνος
- Champagne - Γαλλία
- Cava - Ισπανία
- Prosecco - Ιταλία
- Sekt - Γερμανία, Σλοβακία
|
Στην Ελλάδα, κύριες αμπελοοινικές περιοχές είναι η
Πελοπόννησος, η
Κρήτη, η
Στερεά Ελλάδα και
Εύβοια,
η
Μακεδονία και η
Θράκη.
Σημαντικές αμπελουργικές εκτάσεις υπάρχουν επίσης στα νησιά του
Αιγαίου και του
Ιονίου, στα
Δωδεκάνησα και στη
Θεσσαλία.
- Ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα: