Στοιχεία του Προγράμματος
Κατά το σχολικό 2012-2013 στο σχολείο μας μία ομάδα μαθητών της Α Λυκείου ασχολήθηκε με το κρασί στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος.
Στόχος του προγράμματος ήταν
Να γίνει κατανοητό ότι η περιοχή
της Μεσογείου με τις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες ευνοεί την
καλλιέργεια της Άμπελου.
Να γίνει ο συνδυασμός της
καθημερινότητας με τη χρήση του οίνου σε δυσάρεστες και ευχάριστες
στιγμές, στο τελετουργικό τυπικό, σε θρησκευτικές και κοινωνικές
εκδηλώσεις
Προϊόντα παράγωγα του κρασιού
Η προσέγγιση του θέματος έγινε ως προς τις παρακάτω υποενότητες
Άμπελος – προσέγγιση από ιστορικής, θρησκευτικής, κοινωνικής άποψης και
σχέση με την Ελληνική καθημερινότητα μέσα στο χρόνο.
¨Άμπελος¨ - καλλιέργεια, κλιματολογικές και γεωλογικές συνθήκες
¨Άμπελος¨ - Τα κρασιά της Μεσογείου
¨Άμπελος¨ - Κρασί και διαφήμιση (Τυρί, ρύζι, καφές, γάλα καμπάς)