Σχολικό Έτος 2008-2009
[Καθηγητές] [Φωτογραφίες Καθηγητών-Μαθητών] [Ζουργός] [Το Β2 κάνει θέατρο] [Και μια άλλη πλευρά] [Αγώνας Βόλευ Καθ-Μαθ] [Εκδρομή της Α Λυκείου] [Εκδρομή στη βουλή Β Λυκείου] [PISA]

Το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας προσφέρεται για δραστηριότητες που ξεπερνούν τις συμβάσεις ενός τυπικού μαθήματος και επιτρέπουν δράσεις γεμάτες φαντασία και αυθορμητισμό.
Έτσι λοιπόν έπεσε η πρόταση στο τραπέζι από τον καθηγητή κ. Μονοχρήστου και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν, έστω και με κάποιους ενδοιασμούς στην αρχή. Η πρόταση ήταν να δραματοποιηθεί, δηλαδή να μετατραπεί σε θεατρικό σενάριο, το διήγημα του Μ. Καραγάτση  «τα χταποδάκια», και στη συνέχεια να παιχθεί το έργο αυτό σε ώρα μαθήματος, μπροστά σε ένα κοινό που θα αποτελούσαν οι υπόλοιποι μαθητές της Β΄  Τάξης και όσοι από τους καθηγητές δεν είχαν μάθημα εκείνη την ώρα.
Όλα  πήραν το δρόμο τους, και έτσι την Τετάρτη, στις 6 Μαΐου 2009, το Β2 παρουσίασε το έργο. Τα πολλά συγχαρητήρια του κοινού και τα πλατιά χαμόγελα των παιδιών που υποδύθηκαν τους ρόλους αφηγούνται όλα όσα  παραλείπονται σε αυτό το σημείωμα.
Λίγα λόγια για το έργο του Μ. Καραγάτση.
Το κυρίαρχο θέμα του έργου είναι τα όρια της ανοχής και της ανθρωπιάς μας. Σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα εμφανίζεται ένας καταματωμένος και μισομεθυσμένος τύπος που προκαλεί με τους τρόπους του και αντιμετωπίζεται εχθρικά από τον ταβερνιάρη και τους πελάτες. Κανείς δε του συμπαραστέκεται στα προβλήματα και την κατάστασή του. Στο τέλος τον διώχνουν όλοι μαζί.

Στο έργο συμμετείχαν οι μαθητές: Ιμβρόσης Χρ., Ιντζίρη Κατ., Καϊναμίσης Τ., Καμαριώτη Γ., Καμπύλη Αντ., Καραλής Χρ., Κατσιμάνης Αλ., Κιουτσούκη Στ., Κυριαζοπούλου Φ., Λιάπης Ιω., Λυρτζή Δ., Μήτος Ηλ.,  Μητρακούδη  Θεοδ.,  Μόσχου Β.,  Μόσχου Μ.,  Μπάμπαλας Δημ(ο πρωταγωνιστής),  Μπαμπάτσικου Γ., Μπορίσοβα Σοφία,





Το Β2 κάνει θέατρο
(Καθηγητές) (Φωτογραφίες Καθηγητών-Μαθητών) (Ζουργός) (Το Β2 κάνει θέατρο) (Και μια άλλη πλευρά) (Αγώνας Βόλευ Καθ-Μαθ) (Εκδρομή της Α Λυκείου) (Εκδρομή στη βουλή Β Λυκείου) (PISA)